Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z bekonem w kremowej pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 12
czosnku 2 zabki
tymianku gałazka
twarożku 60 dag
sól, pieprz do smaku
bazylia świeża 2 gałazki
wędzonego boczku 6 plasterkow

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z bekonem w kremowej pierzynce

ziemniaki wyszorowaać(młode) i przekroić wzdłóż na pół.ugotować w bulionie z czosnkiem i tymiankiem.odcedzić.twarożek wymieszać z sola pieprzem i posiekaną bazylia .boczek podsmazyć na złoty kolor.wyjąć z patelni i osaczyć, w pozostałym tluszczu obsmazyć ziemniaki .na ziemniakach ułożyć bekon i podpiec w tem 180 st . na talerz wyłożyć mas serową na niej umiescić chrupiące ziemniaki :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.06.2011 04:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak