Sposób przygotowania

Kaczkę umyć, osuszyć, podzielić na porcje i posypać paprykami i solą. Mięso włożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na całą noc. Kaczkę obsmażamy na rumiano na margarynie, podlewamy winem i odrobiną wody. Dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie. Sos zagęszczamy zaprawą z mąki i odrobiny wody , doprawiamy do smaku solą.Podajemy z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Kaczki to ja jeszcze w życiu nie robiłam :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !