Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TERRINA Z MARCHEWKĄ I FASOLKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 1 kg
marchewki 1 kg
sól
zielonej fasolki szparagowej 50 dag
tłuszcz do formy
jajko 3
śmietany 1/2 l
pieprz do smaku
parmezan starty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TERRINA Z MARCHEWKĄ I FASOLKĄ

ziemniaki wyszorować ewentualnie oskrobać i pokroić na 1/2 cm plasterki .gotować w osolonej wodzie odcedzić.marchewki obrać pokroić w plasterki i gotować w osolonej wodzie.odcedzić. w oddzielnym garnku z osoloną wodą ugotować fasolkę odcedzić. keksówkę posmarować tłuszczem wyłożyć ja folią aluminiową i także posmarowac tluszczem ułożyć warstwę ziemniakow na niej warstwe marchewki i fasolki. tak na przemian aż do wyczerpania składnikow.zakonczyć warstwą ziemniakow .jajka ubić ze śmietaną sola i pieprzem. wsypać parmezan i zalać mieszaniną. piec 30 min w kąpieli wodnej w temp 180st wyjac z pieca i pozostawić na 5 min.wyjąć z blaszki podawać na zimno!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.10.2011 22:24
ojejku co za pyszności- i jak tu nie przytyć od takich przysmaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak