Sposób przygotowania

pierś kurczaka pokroić w kostkę wymieszac z bardzo drobno posiekanym czosnkiem sola pieprzem i 3 lyzkami oliwy, kalarepę obrać pokroić w kostke .mieso nadziać na zwilżone szpikulce do szaszłyków na przemian z kalarepą i pomidorkami. szaszłyki posmarować oliwą .piec na srednio rozgrzanym grillu po 4 min z każdej strony,aż mieso bedzie miekkie w srodku.posypać czarnuszką.soczewicę zalać niewielką ilością wody i gotować aż bedzie miekka i wchłonie cały płyn.przyprawić solą i pieprzem wymieszac z pozostałą oliwą oraz szczypiorkiem .szaszłyki podawać na soczewicy!!!!!
SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja zawsze robiłam takie zwykłe szaszłyki a tu taka fajna propozycja.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    podoba mi się ten pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !