Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z kremem karpatkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 25 dag
ocet 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda zimna 130 ml
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: placek z kremem karpatkowym

do przesianej maki dodac sól i wlać zimną wodę z octem zagnieść ciasto uformować kulę owinąć folią i wstawic do lodówki na około pół godziny rozwałkować na kwadrat o boku dł 20 cm masło podzielić na kawałeczki i ułozyć na środku ciasta brzegi zawinąć jak kopertę wstawić na ok 15 minut do lodówki rozwałkować na prostokąt złożyć na trzy znów rozwałkować złożyc i ponownie schłodzić 1 minut w lodówce czynności te powtarzać jeszcze przez około 3 razy potem ciasto podzielić na pól rozwałkować i piec w temp 220 C około 20 minut przygotowac krem karpatkowy według instrukcji na opakowaniu przełożyć nim ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 18.07.2011 20:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak