Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki sandacz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacza ze skórką 2 filety
cytryna
masła 1 lyz
oliwa 1/4 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
biała rzodkiew 1
rozmarynu gałązka
rukola garsc
czerwony pieprz do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: lekki sandacz

rybe oczysc umyj i osusz.posyp solą i pieprzem,a nastepnie wstaw do lodówki na 30 min. na palelni rozgrzej oliwe połóż filety na skórze ,dodaj masło i smaż kilka minut.przewróć skrop sokiem z cytryny i smaż nastepne kilka minut. przygotuj sałatę .białą rzodkiew obierz i pokrój dodaj rukolę i gałązki rozmarynu.do słoika wlej 1/4 szklanki oliwy sok zcytryny dopraw solą i pieprzem.przed polaniem zakręć i energicznie wymieszaj.na sałacie ułóż gorącego sandacz posyp czerwonym pieprzem i podawaj:)!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 02.03.2012 12:11
mniam
joanna77 01.03.2012 21:01
mniam
alaaa 18.06.2011 18:54
na pewno będzie pyszne,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak