Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski gryczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 40 dag
mąka pszenna 5 dag
sól 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski gryczane

makę gryczaną wymieszać z częścią mąki pszennej dodać sól równomiernie polewając wrzącą wodą rozrobić łyżką ay powstała gładka masa masę odstawić do ostygnięcia następnie dodać resztę mąki pszennej oraz trochę letniej wody i wyrabiać gęste ciasto w duzym zaś płaskim rondlu zagotować osoloną wode rozgrzaną metalową łyżka nabierać podłużne cienkie kluski i wkładać je na wrzątek ugotowane kluski odcedzić wyłozyc na ogrzany pólmisek podawać do duszonych najlepiej mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.11.2011 13:57
fajne kluski...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak