Sposób przygotowania

* Przepis na małą tortownicę.
Babeczki z mikrofali:
Wymieszać razem mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia. Potem dodać mleko, olej, dżem i wymieszać. Dodać żółtko i ubite na sztywno białko. Całość rozłożyć do salaterek posmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą, naczynia napełnić do 1/3 wysokości. Wstawiamy do mikrofali nastawianej na max i \"pieczemy\" w zależności od mikrofali od 1 do 3 minut.
Następnie gdy trochę przestygną kruszymy i wylepiamy nimi dno tortownicy.
Galaretka:
Odcedzamy sok z wiśni i do niego dolewamy tyle wody aby było 2,5 szklanki. Zagotowujemy i w tym soku rozpuszczamy galaretki a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Na babeczkowy spód wykładamy wiśnie i zalewamy je tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego ściągnięcia. Na to kładziemy 2 śnieżki przygotowane wg przepisu na opakowaniu. i całość oprószamy delikatnie kakaem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę aby dobrze się schłodził.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wyszedł Ci naprawdę zachwycająco
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    piękny torcik!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super ciastko
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Chętnie wpadnę na kawałek tak pysznego tortu
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudowne ,zabieram do siebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudowne ,zabieram do siebie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !