Sposób przygotowania

Szparagi umyć, odciąć i wyrzucić zdrewniałe końce. Resztę obrać do połowy długości szparaga od grubszej jego części, opłucz i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotować przez 3-5 minut, odcedzić, trzymać w cieple.Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy, podlać winem, gotować do zredukowaniu płynu, dodać śmietanę i zagotować.Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z sosem śmietanowym, dodać pokrojonego w dużą kostkę łososia, zagotować. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem, dodać zieleninę i pokrojone na 3 centymetrowe kawałki szparagi. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !