Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączki marcepanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 8dag
marcepan 35dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączki marcepanowe

Z marcepanu uformować tułowie,kuliste ogonki i głowy zajączków.Bryłki marcepanu stanowiące głowę naciąć,rozchylić i uformować uszy.W naczyniu stopić czekoladę.Części zajączka zlepić przez dociśnięcie do siebie uformowanych uprzednio kawałków.Uszy i spód posmarować roztopioną czekoladą .Z czekolady zrobić oczy i brwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak