Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe chrupki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka kandyzowana cytrynowa łyżka
migdały prażone 20dag
kuwertura z mlecznej czekolady 45dag
rum kieliszek
rodzynki 20dag

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe chrupki

Rodzynki sparzyć,zalać na noc rumem.Blachę wyłożyć folią aluminiową .Kuwerturę rozpuścić w wodnej kąpieli ,wystudzić,dodać pokrojone w słupki migdały ,rodzynki nasączone rumem oraz pokrojoną skórką cytrynową.Łyżeczką formować chrupki i układać na blasze.Wstawić do lodówki żeby zastygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak