Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć.Odkroić zbędne kawałki tłuszczu, chrząstek ,kości .Podzielić na kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć .Mięso mielone wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką ,jajkiem, podsmażonymi pieczarkami z cebulą i przyprawami do smaku.Tak przygotowanym farszem posmarować kotlety i zwinąć w zgrabne roladki.Spiąć wykałaczką, lekko posolić .Zrumienić na patelni z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Podlać winem , gorącą wodą przykryć pokrywą , wstawić na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni.Sos wystarczy zagęścić i w razie potrzeby doprawić solą ,pieprzem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Fajny pomysł na obiad.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładnie wyglądaja i napewno dobrze smakuja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    są przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie połączenia
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !