Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z pieczarkowym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 podwójne
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
mięso mielone 25 dkg
sól
pieprz
rozmaryn 1 łyżeczka
półsłodkie białe wino 1 szklanka
bułka czerstwa 1/2 sztuki
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z pieczarkowym farszem

Mięso umyć i osuszyć.Odkroić zbędne kawałki tłuszczu, chrząstek ,kości .Podzielić na kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć .Mięso mielone wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką ,jajkiem, podsmażonymi pieczarkami z cebulą i przyprawami do smaku.Tak przygotowanym farszem posmarować kotlety i zwinąć w zgrabne roladki.Spiąć wykałaczką, lekko posolić .Zrumienić na patelni z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Podlać winem , gorącą wodą przykryć pokrywą , wstawić na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni.Sos wystarczy zagęścić i w razie potrzeby doprawić solą ,pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.08.2012 16:59
przepyszne
PaniMISIOWA 26.06.2012 20:28
uwielbiam takie połączenia
smakowita 01.03.2012 20:48
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
jolaxa 28.12.2011 23:52
super
Ania67 09.12.2011 21:31
są przepyszne
caroline1983 22.06.2011 11:57
Ładnie wyglądaja i napewno dobrze smakuja :)
Beatris 24.05.2011 11:15
Fajny pomysł na obiad.
pawel6 24.05.2011 10:52
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak