Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki na słono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
jaja 3
sól 2 łyżeczki
mąka pszenna 1 szklanka
czosnek 1 zabek
ser w plasterkach 20 dag
Ser w kawałku 20 dag
koncentrat
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na słono

Ciasto naleśnikowe: Do dużej miski należy wsypać mąkę, następnie wbić jaja, wlać wodę oraz mleko. Do dokładnie wymieszanego ciasta dodać przyprawy (sól, pieprz) oraz rozgnieść ząbek czosnku. Odstawić na 10 minut. Farsz: Do niewielkiej miseczki należy zetrzeć ser i dodać 6 łyżek koncentratu. Dobrze wymieszać. Smażenie: Ciasto wlać na rozgrzaną patelnię. Gdy jedna strona się podpiecze należy przełożyć naleśnika na drugą. Na podpieczoną stronę posmarować farszem i przykryć 2 plastrami sera, po czym trzeba \"zgiąć\" ciasto. Naleśniki należy tak długo smażyć aż farsz się nie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 28.05.2011 15:36
Zwracam niechciany i nieproszony prezent.Nie zyczę sobie dodawania zdjęć do mojej księgi, proszę to przyjąć do wiadomości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak