Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone gotowane na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
ogórki konserwowe 2 sztuki
cząber 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
bułka czerstwa 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone gotowane na parze

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć .Mięso zemleć wymieszać z bułką,posiekaną cebulą,zmiażdżonym czosnkiem ,jajkiem i przyprawami. Z dobrze wyrobionej masy formować okrągłe pulpety i ugotować na parze na specjalnej wkładce lub w parowarze . Podawać np.; ze śmietanowo-ziołowym sosem i ziemniakami, a do tego sałatka z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.08.2012 18:13
apetyczne
PaniMISIOWA 23.06.2012 10:10
zdrowe
smakowita 28.02.2012 21:05
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Barbara/zuza22_85 05.01.2012 23:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak