Sposób przygotowania

składniki na 6 sztuk: 1/2 szkl. mąki żytniej t.580
1/2 szkl. mąki pszennej t. 550
1 jajko
1/2 szkl. maślanki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek rozpuszczonej, płynnej Kasi
1/4 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki soli
2 nieduże kawałki białej kiełbasy surowej
2 czubate łyżki posiekanej zieleniny - natka pietruszki i szczypiorek
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

dodatkowo: 100g serka śmietankowego
2 łyżki tartego chrzanu
do smaku: sól i pieprz mielony

sposób przygotowania: Kiełbasę zalać wrzątkiem i gotować 5 min. po czym zostawić w wodzie aż przestygnie.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Obie mąki połączyć z solą, cukrem, ziołami świeżymi i suszonymi, pokrojoną w dużą kostkę kiełbasą i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać z maślanką, dolać płynną Kasię. Do składników sypkich wlać płynne, lekko przemieszać i łyżką nakładać porcje masy do formy. Piec ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. Po upieczeniu lekko przestudzić. Serek utrzeć z chrzanem, doprawić do smaku i nakładać na ciepłe muffinki.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musza byc przepyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Rewelacyjny pomysł na muffinki w \"ostrym\" wydaniu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny pomysł;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !