Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na podłużne sznycle, zbić tłuczkiem, następnie posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym maśle. Gorące na półmisku skropić cytryną, położyć na każdym kawałku mięsa po plasterku masła. Skropić magi. Pozostałe masło rozpuścić, zalać 1/2 szklanki bulionu z kostki, zagotować, sosem polać mięso. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Soli nie trzeba?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Sól jak najbardziej jest potrzebna. Dobry smak to podstawa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !