Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZNYCLE CIELĘCE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg.
masło 25 dag.
mąka 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
przyprawa uniwersalna - do smaku
kostka rosołowa - -

Przepis i sposób przygotowania na: SZNYCLE CIELĘCE

Cielęcinę pokroić na podłużne sznycle, zbić tłuczkiem, następnie posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym maśle. Gorące na półmisku skropić cytryną, położyć na każdym kawałku mięsa po plasterku masła. Skropić magi. Pozostałe masło rozpuścić, zalać 1/2 szklanki bulionu z kostki, zagotować, sosem polać mięso. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.04.2012 18:58
super
ElizaT 24.05.2011 12:11
Sól jak najbardziej jest potrzebna. Dobry smak to podstawa.
Henryka2 23.05.2011 23:52
Soli nie trzeba?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak