Sposób przygotowania

Warzywa ( oprócz cebuli) obieramy i kroimy na mniejsze części- wkładamy do garnka i zalewamy około 1 i 1/2 litra wody- doprowadzamy do wrzenia.
Cebulę obieramy i opiekamy nad płomieniem- dodajemy do zupy. Przyprawiamy zielem angielskim, listkiem laurowym, pieprzem i Kucharkiem.
Gotujemy.
Pod koniec przecedzamy, rozprowadzamy w rosole żółtko i doprawiamy pozostałymi przyprawami- już nie gotujemy.
Podajemy z posiekaną zieloną pietruszką i makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    nie ma to jak dobry rosołek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    zgadzam się - dobrze zrobiony rosół jest ponad wszystkimi innymi zupami
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    mój ulubiony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zjadłoby się taki prawdziwy rosół
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    uwielbiam rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !