Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy razem z 1/4 kostki masła i mlekiem- wrzucamy do niej musli i kokos- ważne by masa była dość gęsta. Wykładamy nią spód tortownicy- wyrównujemy i wkładamy do lodówki.
Cukier i cukier waniliowy ucieramy z żółtkami, masłem i esencją waniliową- dodajemy serek- dalej ucieramy- dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę- mieszamy- wylewamy masę na spód crunchy i znów wkładamy do lodówki.
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody- gdy zaczynają tężeć wylewamy na masę serową.
Schładzamy kilka godzin w lodówce.
Wierzch dekorujemy np. pokrojonym w kosteczkę ananasem i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    zamawiam kawałek na upał :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo ciekawe! Az warto sprobowac!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    oo takiego serniczka TO JESZCZE nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny serniczek,mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ale wspaniały przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    zdrowy deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    mój ulubiony deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jeden z moich ulubionych serniczków....
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !