Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca cielęce 2 sztuki
marchew 1/2 kg
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Serca po francusku

Serca oczyszczamy i na około 2 godziny wkłądamy je do zimen wody, osuszamy i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w półtalarki, marchewkę w niewielkie słupki. Na maślę szklimy cebulę, dodajemy serca i smażymy całość na dość dużym płomieniu, stopniowo go zmniejszając. Dodajemy marchewkę, podlewamy bulionem, doprawiamy i dusimy jeszcze około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.10.2011 11:45
dobre
gosia561 07.10.2011 11:45
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak