Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 70 dag
cebula 40 dag
masło 10 dag
piwo jasne 1 szklanka
mleko 1 szklanka
gęsta śmietana 1/2 szklanka
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pietruszką

Wątróbkę os\\czyszczamy i zalewamy mlekiem na opkoło 1 godzinę. Osuszamy i podsmażamy na połowie masła, doprawiamy, posypujemy natką pietruszki i zalewamy połową piwa. Osobno roztapiamy w rondelki masło i podduszamy cebulę , doprawiamy. Resztę piwa mieszamy ze śmietaną i wlewamy do cebuli, po czym przekładamy do niej także usmażoną wątróbkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak