Sposób przygotowania

Mleko podgrzać.
Z drożdży, odrobiny mąki, mleka i cukru zrobić rozczyn. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok.20minut.
Gdy rozczyn wyrośnie dodać resztę mąki, jaja, cukier waniliowy. Rozpuścić 3/4kostki margaryny i dodać do składników. Wymieszać. Pozostawić w ciepłe miejsce pod przykryciem aż wyrośnie.

Kruszonka:
3/4kostki margaryny, cukier waniliowy, mąka, 20dag cukru połączyć ze sobą tak aby powstały grudki.

Gdy ciasto wyrośnie wykładać na wysmarowane blaszki, układać na nim pokrojony w kostkę rabarbar i posypywać kruszonką.

Nagrzać piekarnik na 180 stopni, wstawić blaszkę, piec ok. 45-50 minut.
Z tego przepisu wychodzą dwie blaszki drożdżówki ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajne ciacho :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Marzenka kiedy je znów robisz ?? jak z rabarbarem to ja zaraz lecę do Ciebie na kawę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !