Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofle z karpiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebule 2 szt
masło 2 łyżki
pomidor 4 szt
śmietana 12% 1,5 szkl
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
boczek wędzony 1 tłusty
papryka czerwona 2 strąki
karp 70 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofle z karpiem

Ugotować ziemniaki w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Pomidory (bez skórki) pokroić w plastry, oczyszczone z gniazd nasiennych papryki – w paski, cebule – w talarki. Filety z karpia ponacinać, w nacięcia włożyć paski wędzonego boczku, posypać je mielona papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć ziemniaki, na ziemniakach kawałki ryby, a na nich plastry pomidorów, talarki cebuli oraz paski papryki. Zapiekankę skropić stopionym masłem. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180stc, po czym polać wymieszaną z mąką śmietaną i piec jeszcze 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak