Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości
włoszczyzna
bułka
jajko
olej
koncentrat pomidorowy
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe

ugotowane mięso z jarzynami oraz namoczoną bułką zemleć.Dodać jajo i przyprawy.Uformować malutkie pulpeciki i usmażyc na oleju.Przecier rozmieszać w wodzie,doprawić solą,pieprzem i zagotowac.Ewent zagęścić wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak