Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z karmelizowaną wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 łyżka
cukie 1 łyżeczka
wątróbka drobiowa 5 sztuk
sól do smaku
kapusta pekińska 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
rzodkiewka 3 duże sztuki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
majonez 2 łyżki
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z karmelizowaną wątróbką

Miód z cukrem skarmelizować na suchej patelni. Jak zacznie zmieniać kolor, wrzucić wątróbkę i usmażyć ją. Ostudzić, pociąć na mniejsze kawałki i lekko posolić. Kapustę poszatkować. Dodać do niej wątróbkę, pokrojone w kostkę cebulę i rzodkiewki, przekrojone na pół pomidorki, ser i majonez. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.12.2013 23:09
Pyszna sałatka, zjadłabym.
Weronika_eM 31.08.2013 23:18
Przepyszna ta sałatka.
wojr63 24.05.2012 23:34
chętnie bym zjadł
Renataj 01.11.2011 16:27
Apetyczna
stokrotka 07.06.2011 23:19
taka inna, może się skuszę...
Weronika_eM 24.05.2011 22:33
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak