Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała beza z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko
cukier
śmietana kremowa 30%
cukier puder
cukier waniliowy
dżem wiśniowy
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Biała beza z wiśniami

Białka ubić na sztywną pianę .wsypywać powoli cukier aż sięrozpuści .W tortownicy wyłożonej pergaminem i wysmarowanej wyłożyć połowę masy z białek , przełożyć pergaminem i dodać resztę masy.Piec w piekarniku w temp 120 stopni około 70 minut.Ubić śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, po czym delikatnie zdjąć pergamin z krążków bezy, Jeden krążek położyć na paterze i rozsmarować na nim połowę bitej śmietany.Dżem wymieszać z sokiem z cytryny,rozłożyć na bitej śmietanie i przykryć resztą śmietany oraz drugim krążkiem bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 26.05.2011 08:53
ciekawe
suzana 23.05.2011 11:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak