Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ala sękacz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
margaryna 25 dag
cukier 1 szklanka
jaja 6
migdały 5 dag
rum 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: babka ala sękacz

margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.urierajac nadal dodawać kolejno po jednym żółtku,rum,migdały zmielone,oraz obie mąki.Z białek ubić sztywną pianę i połaczyć z masą.Posmarować tłuszczem formę,wlać na dno nie wielką ilość ciasta,równo rozprowadzić i wstawić na 5 min do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.Wyjąć formę wlać kolejną cienką warstwę i znów piec ok 5 min.Czynność powtarzać aż do wyczerpania sie ciasta.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak