Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek małopolski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 2 l
zakwas na żur 500 ml
jaja 10 szt
biała kiełbasa 50 dag
biały ser 50 dag
śmietana 300 ml
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek małopolski

do przecedzonego wywaru nalezy wlać żur dodać kiełbasę i pokrojony w kostke biały ser oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki doprawić pieprzem i posiekanym utartym z odrobiną soli czosnkiem zupę zagotować przyprawiając stopniowo śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.05.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak