Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 3 szt
brzoskwinia 2 szt
pomarańcza 4 szt
cytryna 2 szt
białe wino 2 szkl
miód 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa owocowa

Pomarańcze oraz cytrynę wyszorować sparzyć gruszki i brzoskwinie umyć obrać usunąć pestki zalać szklanką wody i gotować przez około 10 minut wystudzić zmiksować z jednej pomarańczy otrzeć skórkę z pozostałych i z cytryn wycisnąć sok wlać do wina dodać otartą skórkę i podgrzać żółtka utrzeć z miodem i winem połączeć ze zmiksowanymi owocami schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.05.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak