Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pitucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
pęczak 1 szkl
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyzka
słonina 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pitucha

Kaszę opłukać na sitku zalać letnią woą zostawić na kilkanaście minut odcedzić zeimniaki zaś obrać umyć pokroić w kostkę wrzucić do rondla zalać wrzącą wodą dodać obraną pietruszkę pokrojoną cebulę oraz kaszę gotować a kiedy już ziemniaki będą miekkie doprawić solą i pieprzem okrasić przesmażoną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 23.05.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak