Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
jajko 3 sztuki
mleko 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

Mięso umyć, osuszyć i przekroić na połowy. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Jedno jajko roztrzepać z mlekiem. Pieczarki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przygotowane filety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z jednej strony. Odwrócić, wybić jajko na upieczony filet i smażyć do ścięcia jajek. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki podsmażyć na oleju. Wyjąć i obłożyć jajko nim się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak