Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garus

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 80 dag
jabłka 30 dag
cukier 20 dag
śmietana 1 szkl
mąka 1 łyżeczka
gożdzki 5 szt
cynamon 1 szt
otarta skórka z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: garus

Zagotować wodę z gożdzkimai cynamonem i skórkami cytryn posłodzić i gotować pod przykryciem na małym dość ogniu ok 10 min gruszki i jabłka umyć pokroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne rozgotować we wrzątku a następnie przetrzeeć przez sito rozmieszać dokładnie śmietanę z mąką wlać do zupy podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 23.05.2011 10:04
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak