Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pamuła śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 30 dag
cynamon 1 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
miód 1 szkl
orzechy włoskie 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: pamuła śliwkowa

Najpierw na poczatke 25 dag sliwek zalać czterema szklankami przegotoweanej wody i zostawić na ok 3 godz dodać cynamon gożdziki i rozgnieść następnie usunąć cynamon i gożdziki dodać orzechy zmiksować pozostałe śliwki zalać szklanką wrzątku i ugotować przestudzone pokroić w paski wywar spod sliwek wlać do zmiksowanej zupy dodać miód i zagotować wrzucić na koniec pokrojone śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 23.05.2011 10:04
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak