Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, połączyć z jajkami. Piec w temp. 180 st. 30-35 min.
Masa serowa:
Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Śmietanę 30% ubić i połączyć delikatnie z serem utartym z cukrem pudrem, na koniec dodać zimną galaretkę, wymieszać . Zimny biszkopt podzielić na trzy krążki,nasączyć sokiem ananasowym. Krążki ciasta przekładać kremem i ananasami pokrojonymi w kosteczkę. Śmietanę 36% ubić z cukrem waniliowym, posmarować boki i wierzch ciasta, dowolnie udekorować i schłodzić .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda przepysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękny i pyszny jak wszystkie Twoje ciasta.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Nawet najlepsza cukiernia zaserwowałaby tak piękny tort!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pięknie ozdobiony :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !