Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 sztuki
masło 150 gram
mleko 700 mililitrów
cukier 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do ciasta

mleko bez jednej szklanki gotujemy z cukrem. Proszek budyniowy rozpuszczamy w pozostawionym mleku dodajemy do gotujacego się mleka i ciągle mieszamy. Do gorącego budyniu dodajemy masło po łyżce i mieszamy aż się dokładnie połączy ale drewniana łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak