Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy spód do ciasta

5.0
(87)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 8 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Podane składniki są na tortownicę o średnicy 20 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy spód do ciasta

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia, białka miksujemy z cukrem. Do białek dodajemy utarte żółtka i mąkę. Całość delikatnie łączymy ze sobą.

Ciasto wylewamy, do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia blachy, i pieczemy przez 25 minut, w temperaturze 170 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania 18.01.2023 17:01
Super, często korzystam z tego przepisu
24.10.2013 13:53
a w ilu stopniach piec??
13.07.2013 20:11
Bardzo fajny spód biszkoptowy z tego przepisu wyszedł, aż się nie spodziewałam :)
ziutula
ziutula 06.09.2011 12:09
taki spód przyda się do galaretkowych
adam1f 30.05.2011 23:24
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak