Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chinkali

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
Farsz:
mięso mielone - mieszane 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chinkali

Ciasto zagnieść z mąki,jajka,oleju i szczypty soli oraz wody w takiej ilości ,aby uzyskać gładkie i lśniące ciasto .
Mięso mieszane łączymy z posiekaną cebulką ,doprawiamy solą i pieprzem ,dolewamy wodę i wyrabiamy gładką masę . Ja od siebie dodałam garść posiekanego świeżego majeranku .
Ciasto rozwałkujemy na cienki placek ,wycinamy kółka na środku krążka kładziemy porcję farszu i zlepiamy malutkie \"sakiewki\"
Gotujemy w dużej ilości osolonej wody .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 23.05.2011 10:42
Robię też takie, ale moje mają zawsze kształt pierożków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak