Sposób przygotowania

Golonkę zalać wodą ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie i sól ,ugotować do miękkości .
Ugotowaną golonkę obrać z kości ,ściągnąć skórę i podzielić na niewielkie porcje , posypać przyprawą do mięsa i majerankiem .
Ciasto:
Mąkę, jajko ,sodę , przyprawy oraz wodę( w takiej ilości ,aby powstało gęste ciasto)wymieszać w misce ,dodać mięso i dokładnie pokryć je ciastem .
Na patelni rozgrzać olej ,kłaść porcję mięsa i smażyć na złoty kolor .
Podawać z ziemniakami i dowolną sałatką .

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    coś w sam raz dla wielbicieli golonki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo mi się podoba idea podania golonki w postaci samego mięska oddzielonego od kości.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !