Sposób przygotowania

W składnikach jeszcze jest:
mleko 2,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder do posypania.
Nie mogłam dodać tych składników bo wyskakują błędy w formularzu.

Wykonanie:
Mleko lekko podgrzać dodać do niego drożdże i cukier, wymieszać, wbić jaja i dodać mąkę. Jabłka obrać i pokroić na drobne cząstki, rabarbar też pokroić na drobne plasterki, dodać wszystko do ciasta i wymieszać, smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyc z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    lubię drożdżowe racuchy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam racuszki, a z rabarbarem są pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z rabarbarem jeszcze nie robiłam ,warto spróbować .
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszą być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę tego spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !