Sposób przygotowania

W jednej misce mieszamy wszystkie ziarna z maka i sola. W drugiej misce rozpuszczamy drozdze w cieplej wodzie i dodajemy cukier. Od razu przelewamy rozczyn z drugiej miski do pierszwej, mieszamy. Wylewamy na wysmarowana tluszczem keksowke i wkladamy do zimnego piekarnika.Na wierzchu posupujemy jeszcze chlebek ziarnami.Pieczmy ok 70 min w 190 stopniach.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wygląda super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nie ma nic lepszego niż chlebek domowej roboty:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !