Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
oliwa wg uznania
parmezan 15 dag
zioła wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś indyka

mięso rozciąć tak, by powstał płat, lekko rozbić. Posolić, doprawić pieprzem i ziołami. filet chłodzić w lodówce przez godzinę, następnie zrolować go, obwiązać sznurkiem. Piec godzinę w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.07.2013 17:21
Pyszna pierś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak