Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakowski jaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
migdały 4 dag
śmietana 100 dag
starty chrzan 3 dag
keczup 2 łyżeczki
sałata 1 szt
sól 2 łyżeczki
pieprz 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 szt
kalafior 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krakowski jaja

migdały sparzyć obrać ze skórki posiekać jaja zaś przekroić na pół ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty posypać migdałami obłożyć rozdrobnionym kalafiorem śmietanę połączyć z chrzanem posiekaną natką pietruszki solą pieprzem cukrem sokiem z cytryny oraz keczupem sosem na koniec polać jaja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.11.2011 11:23
superrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak