Sposób przygotowania

Zarobić rozczyn:
Z drożdży, 1 łyżki cukru, odrobiny ciepłego mleka i troszkę mąki mieszamy aby miało konsystencję gęstej śmietany i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy rozczyn jest gotowy dodajemy pozostałe składniki (ciepłe mleko i roztopioną podgrzaną margarynę). Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Mieszamy, wykładamy na wysmarowanej i obsypanej bułką tarta blachę. Kładziemy na ciasto rabarbar pocięty na kawałki i znów odstawiamy do wyrośnięcia.
Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę najpierw wyrabiamy koniuszkami palców i kruszymy :)
Gdy trochę wyrośnie kładziemy kruszonkę i pieczemy około 40 minut w 180*.
Gdy ciasto przestygnie możemy polać lukrem, do woli :) ile kto lubi :)
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    justka 16

    bardzo lubię taki placek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna27

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    drożdżówka z pysznymi dodatkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam owoce mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak każde drożdżowe bardzo polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    idealne o tej porze roku
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetna Ciasto! Szczególnie ta kruszonka na rabarbarze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Melania

    Rabarbar jeszcze u mnie rośnie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !