Sposób przygotowania

Śliwki opłukać, zalać wodą i ugotować na półmiękko. Ostudzić i pokroić. Kasze opłukać, przelać wrzątkiem, następnie przełożyć do garnka i zalać wrzącą osoloną wodą (2 razy tyle wody, ile wynosi objętość kaszy). Dodać masło i cukier, wymieszać. Gotować na małym ogniu ok 30 min. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wykładać warstwami kaszę i śliwki. pierwszą i ostatnią warstwa powinna byś kasza. Zapiekać ok 30 min w temp 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ją
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !