Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona cebulka z rozdynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulki 80 dag
rodzynki 10 dag
musztarda 3 łyżki
masło 10 dag
śmietana 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: duszona cebulka z rozdynkami

Rodzynki sparzyć osączyć cebulę zaś obrać pokroić w płaskim ondlu stopić masło włożyć cebulę chwilę smażyć po czym dodać rodzynki wlać śmietanę wymieszaną wraz z musztardą całość nastepnie połączyć posypać solą cukrem oraz pieprzem i dusić na małym dość ogniu od czasu do czasiu mieszając miękką cebulę doprawić do maku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak