Sposób przygotowania

Rabarbar oczyść, potnij na kawałki. Gotuj w lekko posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale się nie rozpadnie. Wyjmij i ostudź. Cykorie oczyść, opłucz, wytnij gorzkie głąbki, a liście porwij na kawałki. Pomarańcze obierz, z cząstek zdejmij białą skórkę. Szynkę pokrój na kawałki. Wszystkie przygotowane składniki rozłóż na talerzach. Ocet wymieszaj z sokiem pomarańczowym oraz solą i pieprzem. Dodaj oliwę, wymieszaj trzepaczką na jednolity sos. Polej nim sałatkę. Udekoruj skórką pomarańczy i listkami kolendry.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    W takiej wersji rabarbaru nie jadłam ale z pewnością spróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cud a nie rabarbar super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !