Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ryż 1 woreczek
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy. Kapustę szatkujemy, mieszamy z ryżem, dodajemy mięso mielone, jajo, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy gołąbki, obsmażamy na gorącym tłuszczu, zalewamy ok. pół litra wody, dodajemy kostkę rosołową i dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy koncentrat, ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.08.2013 19:02
Apetyczne. Bardzo je lubię.
ben-ka 12.06.2013 09:14
dawno nie robiłam....
romanrafal
romanrafal 26.01.2013 10:50
pycha
mela25 16.01.2013 08:08
pyszne
owca441 23.12.2012 20:42
super
GGABI 28.09.2012 10:27
smaczne są
[email protected] 12.06.2012 17:29
Lubie takie
teresa18 24.04.2012 10:24
lubię je z mlodą lub pekinską kapusta
mela251
mela251 14.03.2012 08:50
pyszniutkie
mela251
mela251 14.03.2012 08:50
pyszniutkie
Krystyna32 06.01.2012 10:12
extra
Anna138 28.12.2011 12:24
uwielbiam
Iwusia 11.12.2011 20:56
lubię takie
Tika4444 27.10.2011 08:44
ale pyszności
RenataZ-et 04.10.2011 20:04
pychotki!
smakoszek 31.08.2011 07:16
take lubię
Ewelina38 15.06.2011 21:20
super, coś dla mnie
Motorek 08.06.2011 22:53
smaczne
IKrakowianka 07.06.2011 23:57
często robię-pyszne są!
IKrakowianka 07.06.2011 23:57
często robię-pyszne są!
berys18 03.06.2011 07:12
super przepis
mirosława4 02.06.2011 21:38
pyszności
Seba 23.05.2011 22:11
smaczne
Iwona51
Iwona51 23.05.2011 21:21
pycha
agnieszka137 22.05.2011 19:58
super są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak