Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk smażony w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 3 kawałki
sól i pieprz do smaku
olej 5 łyżek
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk smażony w panierce

Fileta umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Jajko roztrzepać po czym obtoczyć w nim rybę, a następnie w bułce tartej. Kawałki fileta kładziemy na rozgrzany olej i smażymy aż będzie rumiany z każdej strony. Można skropić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 15.10.2011 20:30
mniam
wolochski 16.06.2011 23:40
super
Margo1 03.10.2010 12:17
uwielbiam wszystkie rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak