Sposób przygotowania

Margarynę roztopić. Wsypać cukier i mąkę wymieszaną z czubatą łyżeczka proszku do pieczenia, wbić jajka i starannie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do tortownicy o średnicy 22/24 cm. starannie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch równomiernie rozłożyć wydrylowane śliwki przecięciem do góry. Piec w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni i zacznie odstawać od brzegów formy. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy takie pyszne ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !