Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta włożyć w woreczku foliowym do zamrażalnika. Resztę ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na ciasto rozłożyć przecier jabłkowy. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i ubijać, aż białka zaczną się błyszczeć. Ubite białka rozłożyć na jabłka. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec ok.1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawki....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    taki jabłecznik zawsze smaczny
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    To ja poproszę od razu dwa kawałki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !